Груші

Груша “Улюблениця Клаппа”

Груша “Улюблениця Клаппа” є одним з найкращих сортів для вирощування в різних регіонах завдяки своїй невибагливості, високій зимостійкості та відмінним смаковим якостям плодів. Загальні характеристики: Походження: США, виведена з насіння сорту Лісова Красуня в 1860 році. Термін життя дерева: 50-70 років. Опис дерева: Форма крони: Широкопірамідальна. Самобезплідність: Так, потребує запилювачів. Запилювачі: Є хорошим запильником для багатьох сортів груші. Зимостійкість: Один з найбільш зимостійких сортів груші. Стійкість до весняних заморозків: Практично не пошкоджується весняними заморозками завдяки пізньому та тривалому терміну цвітіння. Ґрунтові умови: Невимогливий до ґрунтових умов. Плодоношення: Регулярне та щедре. Опис плодів: Колір м’якоті: Біла. Текстура: Ніжна, що тане, соковита. Аромат: З легким ароматом. Тримання на дереві: Плоди до настання біологічної стиглості міцно тримаються на дереві. Дозрівання і зберігання: Знімна стиглість: Початок серпня. Споживча стиглість: Середина – друга половина серпня. Призначення: Для вживання у свіжому вигляді та консервування. Особливості сорту: Назва: Часто називається “королевою швидкостиглих груш” за високу зимостійкість, невимогливість

120,00 грн.

Груша “Трапезниця”

Ранній сорт груш, який був виведений в Болгарії. Після посадки перший урожай можна збирати на третій рік. Плоди середнього розміру, довгастої форми і мають вагу до 100 грам. Шкірка тонка, щільна, жовто-зеленого забарвлення з розмитим червоним рум’янцем на поверхні. М’якоть має приємний солодкий смак з легко відчутною кислинкою, вона відрізняється сильним ароматом великою кількістю соку. Дозрівання плодів дружне і настає в кінці липня, груші дозрівають в приміщенні протягом п’яти днів. Плоди в холодильнику, після знімання, зберігаються не більше тижня. Саджанці привиті на підщепі ВА-29, яка характеризується компактними розмірами груші. Сорти на даній підщепі добре приживаються, стійкі до хвороб і заморозків.

від 120,00 грн.
  • Оберіть опції Цей товар має кілька варіантів. Параметри можна вибрати на сторінці товару

Груша “Талгарська красуня”

Талгарська Красуня – сорт груш, який характеризується високою зимостійкістю та високою врожайністю. Плоди дозрівають в кінці вересня і міцно тримаються на дереві, не обсипаючись. Плоди великі, масою близько 170-200 грамів, мають подовжено-грушоподібну пляшкову форму і блідо-жовтий колір з яскравим рум’янцем. М’якоть кремова або біла, хрустка, щільна і дуже соковита, без грануляцій. Вона солодка і має слабкий грушевий аромат, що робить її смак дуже хорошим. Талгарська Красуня характеризується високою стійкістю до грибних захворювань і відзначається високою транспортабельністю плодів. Плоди можуть зберігатися до січня. Цей сорт є великоплідним і високоврожайним, невибагливим у догляді, що вимагає мінімум турбот. Навіть у несприятливих умовах дерева живуть дуже довго і радують гарним урожаєм.

від 120,00 грн.
  • Оберіть опції Цей товар має кілька варіантів. Параметри можна вибрати на сторінці товару

Груша “Стрійська”

Груша Стрийська входить в групу пізньо-зимових сортів. Для схрещування були використані сорти Бере Гарді і Парижанка. Дерева груші Стрийській середньорослі і в висоту досягають 3-5 метрів. Крона середньозагущена, широка, має пірамідальну форму. Пагони товсті і покриті корою сіро-зеленого кольору. Листя середні за розміром, зелені, мають довгасту форму. Груші великі і середня маса одного плоду досягає 270-300 грам. За формою плоди стандартні, трохи подовжені. Смак плодів солодкий, напівмаслянистий. М’якоть дуже соковита, з приємним мигдальним ароматом. Перший урожай збирають з дерева на 4-5 рік після посадки. Урожайність сорту висока. Плодоносить дерево щорічно. Знімна зрілість груш настає в кінці жовтня – початку листопада. Споживчої зрілості плоди досягають через 2-4 тижні після знімання з дерева. Зібраний урожай може зберігатися у відповідних умовах до квітня.

від 120,00 грн.
  • Оберіть опції Цей товар має кілька варіантів. Параметри можна вибрати на сторінці товару

Груша “Реале Туринська”

Груша “Реале Туринська” – осінній сорт. Дерево слаборосле, із компактною вузькою пірамідальною кроною середньої густоти. Висока морозостійкість, стійкість до хвороб також на висоті. Час плодоношення настає на 3-4й рік після посадки. Знімна зрілість плодів починається наприкінці вересня, споживча зрілість у жовтні. Висока врожайність, до 250 кг з дерева. Плоди великі, середня маса 250–350 г, на молодих деревах до 530 г, подовженої грушоподібної форми, зелено-жовтого кольору з червоним рум’янцем. Шкірка товста, груба, з іржавими плямами. М’якуш білий, соковитий, крупнозернистий, смак кисло-солодкий. Плоди мають високу транспортабельність. У холодному місці зберігаються до листопада.

500,00 грн.

Груша “Радана”

від 200,00 грн.

Груша “Радана”

Груша сорту Радана – це літній сорт чеської селекції, отриманий шляхом схрещування сортів Любимиця Клаппа та Добра Луїза. Вона дозріває у першій половині серпня і є відмінним вибором для вживання у свіжому вигляді та для різних заготовок. Характеристики: Плоди: Округлі, масою 170 – 240 г (при перевантаженні дрібнішають), з жовто-зеленою шкіркою та розмитою рожевою засмагою на сонячній стороні, яка при повному дозріванні жовтіє. М’якоть кремова, соковита, кисло-солодка з медовим ароматом. Дегустаційна оцінка – 5 балів. Дозрівання: Плоди досягають знімної зрілості у першій половині серпня. Дозрівання нерівномірне, збирання врожаю проводиться з інтервалом у кілька днів. У холодильнику плоди зберігаються близько місяця. Дерево: Середньоросле з округлою кроною. Плодоношення починається на 3-4 рік після посадки. Урожайність регулярна, але схильна до періодичності, помірна. Запилювачі: Найкращими запилювачами є Улюблениця Клаппа,  Амфора, Вільямс Літній, Декору. Стійкість: Зимостійкість середня, стійкість до парші висока, до бактеріального опіку слабка. Рекомендації по догляду: Проріджування: Для уникнення перевантаження та подрібнення плодів

від 200,00 грн.
  • Оберіть опції Цей товар має кілька варіантів. Параметри можна вибрати на сторінці товару

Груша “Платонівська”

Сорт швидкопліднийі характеризується стабільною і високою урожайністю, зимостійкість висока, не уражується грибними хворобами. Плоди від середніх до великих, масою 200-300 г, в основному, одномірні навіть при значному перевантаженні урожаєм. По формі широко-грушоподібні (бергамотовидні), мають зеленувато-коричневе забарвлення. В умовах Київщини Платонівська плодоносить щедро, а за зимостійкістю і смаковими якостями плодів успішно може конкурувати в групі кращих пізньо-осінніх сортів.

500,00 грн.

Груша “Паттен”

Груша сорту Паттен є цінним пізньоосіннім сортом, відомим своїми гармонійними смаковими якостями та високою врожайністю. Плоди знімають на стадії знімної зрілості в середині вересня. Зелені груші з помітним рум’янцем мають гармонійний солодкий смак та дуже ніжну і соковиту м’якоть. Через тиждень після збору плоди готові до вживання. Гнучкі гілки дерева не ламаються під вагою дозрілих фруктів, що є важливою характеристикою для забезпечення високої врожайності. Доросле дерево досягає висоти 4-4,5 метра, що робить його придатним для середніх та великих садів. Груша Паттен також є чудовим запильником для більшості інших грушевих дерев у саду, сприяючи покращенню врожайності інших сортів.

400,00 грн.

Груша “Парижанка”

Груша Парижанка має високу зимостійкість. Плоди дозрівають в кінці вересня. На дереві тримаються міцно, не обсипаються. Врожайність висока. Плоди 170 г, подовжено-грушоподібної пляшкової форми, блідо-жовті, з яскравим рум’янцем. М’якоть кремова або біла, хрустка, щільна, дуже соковита, але без грануляцій, солодка, зі  грушевим ароматом. Смак хороший. Транспортабельність висока. Характеризується високою стійкістю до грибних хвороб. Даний сорт є високоврожайним і належить до групи невибагливих у догляді сортів, що вимагають мінімум турбот. Навіть у несприятливих умовах дерева живуть дуже довго і радують гарним урожаєм.

200,00 грн.

Груша “Олів`є де

Груша “Olivе dе Sеrr” – один з найбільш цінних сортів груш у Франції. Виведена в регіоні Рона-Альпи, вона швидко здобула популярність серед городників і гурманів завдяки своїм відмінним якостям. Плоди цього сорту мають круглу форму, дуже соковиті та м’які з солодкою м’якоттю. Їхня шкірка зелена з яскраво-жовтими плямами і тонким бархатистим покривом. Груша “Olivе dе Sеrr” ідеально доповнює сири та інші страви французької кухні. Груші можна зберігати в холодильнику протягом кількох тижнів. Вони також підходять для виготовлення компотів, повидел та інших консервів. Цей сорт багатий на вітамін С, а також містить фолієву кислоту та калій. Груша “Олів`є де Серр” відзначається високою стійкістю до захворювань і шкідників, що робить її відмінним вибором для садівників. Вона добре росте на піщаних і глинистих грунтах з хорошою дренажною системою. Сорт є ранньостиглим – плоди зазвичай збирають у середині серпня. Щоб підвищити їхню солодкість і соковитість, рекомендується зірвати груші, коли вони ще не повністю дозріли,

200,00 грн.

Груша “Ноябрська”

Груша Ноябрська – зимовий сорт. Дерево середньоросле, висотою близько 3,5 м , з широкою пірамідальною компактною кроною. В пору плодоношення вступає з 3-4-річного віку, плодоносить щорічно і щедро, інтенсивно закладає плодові бруньки на однорічному прирості. Плоди видовжено-грушоподібні, одномірні, вагою 230-240 г, великі 280-320 г, а іноді досягають 700 г. Шкірка тонка, міцна, блискуча, жирна на дотик, в період знімальної стиглості світло-зелена, інколи з легким рум’янцем, під час дозрівання золотисто-жовта. М’якуш дуже соковитий, маслянистий, без грануляцій, дуже приємного кислувато-солодкого смаку, з легким мускатним ароматом. Знімальна стиглість плодів наступає в другій половині жовтня, споживча через 2-3 неділі після збору врожаю. Плоди прекрасно зберігаються в холодильнику, не втрачаючи маслянистості та відмінного смаку. Сорт майже не вражається паршею, зимостійкість хороша.

від 120,00 грн.
  • Оберіть опції Цей товар має кілька варіантів. Параметри можна вибрати на сторінці товару

Груша “Ніколай Крюгер”

Груша сорту Ніколай Крюгер відзначається великими плодами, масою від 230 до 350 грамів, які мають широко-грушоподібну форму. Незважаючи на свої розміри, плоди часто зав’язуються по 2-4 разом і міцно тримаються на дереві. Шкірочка груш соломисто-жовта, а на сонячній стороні у більшості плодів з’являється оранжево-червоний або смугастий рум’янець, що робить зрілі плоди дуже привабливими. М’якоть груш біло-кремова, дуже соковита, ніжна, масляниста, солодка, з приємною кислинкою і ніжним ароматом, що надає їм дуже високих смакових якостей. Знімна стиглість плодів настає в другій декаді вересня – на початку жовтня.

від 120,00 грн.
  • Оберіть опції Цей товар має кілька варіантів. Параметри можна вибрати на сторінці товару

Груша “Мліївська Зимова”

Груша сорту Мліївська Зимова – це зимовий сорт, відомий своєю високою врожайністю та тривалим періодом зберігання. Характеристики: Дерево: Сильноросле, з високою пірамідальною кроною. Плоди: Достатньо великі, масою 180-200 г, грушоподібної форми, трохи горбкуваті. Шкірка рівна, на дотик трохи “жирна”, жовтувато-зелена з легеньким рум’янцем. М’якоть: Жовтувато-біла, соковита, солодка з приємною кислинкою, дрібнозерниста. Відмінного смаку. Дозрівання і зберігання: Збір врожаю: Початок жовтня. Споживання: Придатні для споживання не раніше кінця грудня. Термін зберігання: Зберігаються до квітня-травня, що робить їх чудовим вибором для тривалого зберігання та вживання у зимовий і весняний періоди. Переваги сорту: Висока врожайність. Великі та привабливі плоди. Довгий термін зберігання. Відмінні смакові якості, завдяки чому плоди підходять як для свіжого споживання, так і для різних кулінарних використань. Груша Мліївська Зимова – це надійний сорт, який забезпечить вас якісними та смачними плодами протягом усього зимового сезону.

500,00 грн.

Груша “Мілада”

Груша Мілада – новий пізно-літній сорт груші, селекція Чехії. Урожай дозріває вже у другій половині серпня. Маса плодів 250-400 г, окремі понад 600 г, надзвичайно великі. М’якуш біло-кремовий. Смак насичений, виразний, гармонійний кисло-солодкий, збалансований, ароматний. Плоди високотоварні та транспортабельні, придатні для транспортування. Дерева зимостійкі, врожайні, придатні для вирощування у більшості регіонів країни. Хворобами груші практично не уражається. Сорт придатний для вирощування на всій території України.

200,00 грн.

Груша “Марія”

Дерево слаборосле, крона компактна, у перші роки росту пірамідальна, потім широкопірамідальна. У пору плодоношення вступає дуже рано, на 3-4-й рік. Плоди дуже великі (середня маса 220 г, максимальна – 350 г), одномірні, видовжено-грушоподібні, із гладенькою поверхнею. Основне забарвлення у фазі знімальної стиглості жовтувато-зелене, у період споживання — золотаво-жовте. М’якуш кремовий, соковитий, тянучий, маслянистий, відмінного кисло-солодкого смаку. Знімальна стиглість настає в першій декаді жовтня. У холодильнику плоди зберігаються до травня. Переваги: висока і стабільна врожайність; стійкість до хвороб; пізніше цвітіння і стійкість квіток до заморозків; висока якість плодів; сумісність з айвовою підщепою.

200,00 грн.

Груша “Мадам Балле”

Груша “Мадам Балле” – Зимовий сорт груші. Виведена у Франції шляхом вільного запилення сорту Бергамот Есперо. Опис плодів: Розмір: Великі, середня маса 300-400 г і більше. Колір: Жовті з рожевим загаром. М’якоть: Щільна, масляниста, дуже соковита, з приємним смаком та ароматом. Дозрівання і зберігання: Дозрівання: Перша декада жовтня. Термін зберігання: Тривале зберігання, що робить цей сорт придатним для тривалого зберігання та споживання у зимовий період. Переваги сорту: Стійкість: Відмінна стійкість до захворювань. Морозостійкість: Висока, що дозволяє вирощувати сорт в різних кліматичних умовах. Врожайність: Сорт відомий своєю високою врожайністю. Смакові якості: Приємний смак і аромат, які зберігаються при тривалому зберіганні. Груша Мадам Балле – це відмінний вибір для тих, хто шукає великоплідний зимовий сорт з тривалим терміном зберігання, високою стійкістю до хвороб і відмінними смаковими якостями.

300,00 грн.

Груша “Львівський сувенір”

Дерево середньої сили росту, утворює не густу обернено-пірамідальну крону. Плоди великі, 250-300 г. Основне забарвлення сірувато-зелене, оржавлене. М’якоть кремова, соковита, масляниста, без грануляцій, з сильно вираженим ароматом троянди. В роки з прохолодним літом характеризується вираженою терпкуватістю (7,7-8,2 бала). Знімальна стиглість настає у жовтні, споживча – в листопаді–грудні. В холодильній камері зі звичайною атмосферою плоди зберігаються до квітня. Стійкий до грибних та бактеріальних хвороб.

від 120,00 грн.
  • Оберіть опції Цей товар має кілька варіантів. Параметри можна вибрати на сторінці товару

Груша “Кучерянка”

Груша Кучерянка є сортом зимового терміну дозрівання. Сорт отриманий в результаті схрещування сортів Олів’є де Серра і Микола Крюгер. Плоди великі 220-290 г широко грушеподібної форми, з щільною світло-зеленою шкіркою з невеликим рум’янцем. М’якоть солодка з невеликою кислинкою. Плоди зазвичай знімають в кінці вересня, на початку жовтня. При досягненні споживчої зрілості, яка настає в грудні, груші жовтіють. Дерево сильноросле, крона середньої густини. Зимостійкість висока. Досить невимогливий до умов зростання сорт. Стійкість до парші та бактеріального опіку листя хороша. Плодоношення починається на 5-й рік після посадки. Цвітіння відбувається в середні терміни. Сорт відрізняється регулярним стабільним плодоношенням і досить високою врожайністю.

від 120,00 грн.
  • Оберіть опції Цей товар має кілька варіантів. Параметри можна вибрати на сторінці товару

Груша “Конференція”

Груша Конференція – самий плодоносний і невибагливий зимовий сорт. Може служити запилювачем для інших сортів груш. На айвовій підщепі в стадію плодоношення вступає на третій рік після посадки. Крона дерева широка, густа, пірамідальна. Плодоношення рясне і регулярне. Плоди зелено-жовті, одномірні, масою 140-180 г, подовжено-грушоподібної форми. М’якоть запашна, рожево-кремова, масляниста, дуже соковита, солодка. Збір врожаю триває з кінця вересня до середини жовтня. Після збору врожаю з дерева, полежавши кілька днів, груша дозріває і набирає аромат і ніжний смак. У прохолодному сухому місці зберігається до півроку.

від 120,00 грн.
  • Оберіть опції Цей товар має кілька варіантів. Параметри можна вибрати на сторінці товару

Груша “Конкорд”

Груша “Конкорд” є сортом англійської селекції з дуже важкими плодами жовто-зеленого забарвлення. Плоди прикрашає приємний золотистий рум’янець і кремова м’якоть високої соковитості. Дерево середньоросле, але дає дуже багатий урожай, який покуштувати можна в кінці осені – з жовтня по листопад. З зрілого деревця можна зібрати врожаю до 100 кілограм за сезон. Плоди дуже добре зберігаються у відповідних прохолодних умовах, не втрачають свого товарного вигляду від 4 місяців і більше. Також, сорт стійкий до парші та непогано переносить морози.

200,00 грн.