Дерево-сад "Пепенка + Антонівка + Антонівка-600 + Вільямс Прайд", ВКС
Ціна: 500,00грн.
Опис
Опис сорту Папенка
Яблуня Пепенка – це зимостійка, невибаглива до умов вирощування яблуня української селекції. Володіючи досить високою стійкістю до заморозків і небезпечних грибкових хвороб, яблуня Пепенка стабільно приносить високі врожаї.
Період цвітіння цього сорту досить ранній, яблуня цвіте рясно. Для зав'язі плодів необхідні запилювачі. Найкращим чином підійдуть сорти – Спартан, Айдаред, Антонівка, Рубінове Дуки. Спіють яблука Пепенка у вересні в II декаді. Яблука середнього розміру, середньої ваги близько 145-175 г. Плоди зазвичай жовтуваті, з зеленим відтінком. З сонячної сторони яблуко покривається нечітким, червонуватим рум'янцем. Біла м'якоть дуже ніжна і соковита, солодка, з кислинкою.
Сорт Пепенка ідеально підходить для мочіння та приготування джемів і варення. У холодному місці може зберігати смакові і товарні якості до 3-4 місяців.
Опис сорту Антонівка
Антонівка (Антонівка, Антонівське яблуко, Духовоє) — російський сорт народної селекції.
Дерево сильноросле, з широкоокруглою середньозагущеною кроною, яку створюють міцні скелетні гілки, що відходять від стовбура під тупим кутом (60—85°). Пробуджуваність бруньок висока, пагоноутворювальна здатність середня. Плодоносить переважно на кільчатках та списиках.
Зимостійкість висока. Сприйнятливість до парші та борошнистої роси нижча за середню, до плодової гнилі — середня.
Цвіте у середньоранні строки, дуже рясно. Життєздатність пилку середня (38—57%). Зав'язування плодів від вільного запилення — 6— 22%. Кращі запилювачі: Алкмене, Бойкен, Кальвіль сніговий, Пепінка золотиста, Ренет курський золотий, Уелсі.
У плодоношення вступає на шостий—сьомий рік після садіння на сильнорослій підщепі та четвертий — на середньорослій. Плодоносить періодично. Урожайність дуже висока: 8—9-річні дерева на MM 106 формують по 30—48 кг, 12—14-річні — по 60—130 кг плодів.
Плоди середні та вище середнього розміру (130-180 г), середньої одномірності, сплющено-округлі, зі згладженими гранями та ребрами на верхівці, зеленувато-жовті, із слабким сизим нальотом. Шкірочка середньої товщини та щільності, еластична, гладенька, злегка масляниста. М’якуш жовтувато-білий, середньої щільності, ніжний, соковитий, ароматний, приємного солодкувато-кислого смаку (3,8—4,1 бала).
Знімна стиглість настає наприкінці серпня (Лісостеп) — на початку вересня (Полісся), споживча — у середині вересня. У звичайному сховищі плоди зберігаються 1—1,5, в холодильнику — 2—3 місяці. Транспортабельність середня. Використовують у свіжому вигляді, для виробництва соків, виноматеріалів, пюре, варення, мармеладу, сухофруктів, мочіння та для домашньої переробки.
Опис сорту Антонівка-600
Яблуня Антонівка 600 – пізньо-осінній сорт яблуні. Вітчизняна селекція. Сорт дуже популярний в народі. Широку популярність і поширення сорт отримав у другій половині минулого століття. Існує дуже багато різновидів цього сорту.
Дерева сильнорослі і досягають досить великих розмірів на насіннєвому підщепі. Крона сферична. З віком дерево стає кулястої форми. Плоди середніх та великих розмірів.
Маса плодів дуже значна - 240-600 г. М'якоть біла, соковита, кисло-солодка, з підвищеним вмістом кислоти, але в цілому смак дуже хороший і заслуговує на увагу. Зрілі плоди надзвичайно ароматні і запашні. Завдяки якісним і товарних плодам, а також високим смаковим якостям сорт придбав надзвичайно високу популярність.
Плоди до обривання дуже добре закріплені на дереві і не опадають. За збереження врожаю можна не турбуватися. Яблуні придатні для закваски. Плоди споживаються в будь-якому вигляді, будь то консервація, з подальшою переробкою, виготовлення якісних компотів, закваски, повидла і так далі. На насіннєвому підщепі дерева починають плодоносити через кілька років, для прискорення вступу в плодоношення доцільно використовувати сучасні клонові підщепи. Сорт невибагливий у вирощуванні і порівняно стійкий до основних захворювань яблуні.
Опис сорту Вільямс Прайд
Сорт Вільямс Прайд вважається одним з кращих літніх сортів.
Походження - сорт отриманий в результаті схрещування сортів Уелс, Ром Бьюті, Старр, Мелба, Ред Ром, Джонатан, Моліс Делішес і Джуліред / США.
Період споживання плодів - стиглість настає в кінці липня - початку серпня. Споживча зрілість плодів збігається зі знімною. Тривалість зберігання - близько 1,5 місяця. Сорт по всьому комплексу біологічних і господарсько-цінних ознак набагато перевершує відомий сорт "Слава Переможцям".
Дерево середньоросле з широкоовальной кроною середньої густоти. Швидкоплідне. Дозрівання плодів рясне і не одночасне. Цвітіння раннє, дуже рясне.
Кращі запилювачі - Катя, Папировка, Джулія, Мелба.
Плоди дуже красиві, плоско-округлі, темно-вишневого кольору, майже фіолетові, винно-солодкого смаку, масою 120-160 г. М'якоть жовтувато-кремова, хрустка з легким ароматом, щільний, середньозернистий, дуже соковита, кисло-солодка Дегустаційна оцінка - 4,5-4,7 бали.
Стійкість до хвороб - висока до борошнистої роси. Зимостійкість - висока.
Основне призначення - вживання вітамінної продукції і кулінарна обробка - джеми, варення, компоти, сушка.
Доставка:
- Нова Пошта
- Адресна доставка Нової Пошти
- Самовивіз із с. Луб’янка, вул. Гагаріна, 21
- Кур'єром по Києву та обл.
Оплата:
- Карта ПриватБанку
- Готівковий розрахунок при самовивезенні товару
- Накладений платіж