Мушмула, ЗКС
Опис
Мушмула - смачна, корисна рослина, яка може позбавити людину від багатьох захворювань і заповнити недолік в організмі вітамінів і мікроелементів.
Її батьківщина - вологий субтропічний клімат Китаю, Гімалаїв і Півночі Індії. Зростає, як правило, на гористих схилах. На сьогоднішній день мушмулу вирощують практично в будь-якій країні, з м'яким, теплим кліматом, особливо часто її можна зустріти в Ізраїлі або Італії.
Цвітіння починається у вересні - жовтні, і навесні на дереві з'являються плоди, зібрані в кисті. Досить великі, м'ясисті, вони бувають різноманітної форми - від грушоподібної і округлої, до кулястої. Окремі екземпляри досягають діаметра 6-8 сантиметрів. Усередині плоду з соковитою м'якоттю - по кілька великих насіння. Шкірочка мушмули має жовтий, кремовий або помаранчевий колір, легко відділяється від ягоди, м'якоть соковита і солодка, з приємною кислинкою. Її смак одночасно нагадує яблуко, суницю і абрикос. За своїм хімічним складом мушмула дуже сильно схожа на яблука, в ній міститься близько 7% яблучної кислоти, вітаміни С і А, пектинові речовини, до 20% цукрів, слиз, калій і дубильні речовини.
Плоди цього вічнозеленого чагарнику вживають як свіжими, так і обробленими. З них варять смачне варення, джеми, роблять соки, лікери, вино (так як плодовий сік відмінно сбраживается), компоти, і різні східні солодощі. А з насіння мушмули в країнах її зростання роблять сурогат кави, він набагато корисніше і не поступається своїми смаковими якостями натуральному напою.
Кора, листя, а також незрілі плоди мушмули містять в собі достатню кількість дубильних речовин, тому і застосовуються під час дублення шкіри. А її деревина, що має гарний червоно-коричневий відтінок, широко використовується для виготовлення різних виробів, які продають по всьому світу.
Доставка:
- Нова Пошта
- Адресна доставка Нової Пошти
- Самовивіз із с. Луб’янка, вул. Гагаріна, 21
- Кур'єром по Києву та обл.
Оплата:
- Карта ПриватБанку
- Готівковий розрахунок при самовивезенні товару
- Накладений платіж