Яблуня "Антонівка Звичайна", ВКС
Опис
Антонівка (Антонівка, Антонівське яблуко, Духовоє) — російський сорт народної селекції.
Дерево сильноросле, з широкоокруглою середньозагущеною кроною, яку створюють міцні скелетні гілки, що відходять від стовбура під тупим кутом (60—85°). Пробуджуваність бруньок висока, пагоноутворювальна здатність середня. Плодоносить переважно на кільчатках та списиках.
Зимостійкість висока. Сприйнятливість до парші та борошнистої роси нижча за середню, до плодової гнилі — середня.
Цвіте у середньоранні строки, дуже рясно. Життєздатність пилку середня (38—57%). Зав'язування плодів від вільного запилення — 6— 22%. Кращі запилювачі: Алкмене, Бойкен, Кальвіль сніговий, Пепінка золотиста, Ренет курський золотий, Уелсі.
У плодоношення вступає на шостий—сьомий рік після садіння на сильнорослій підщепі та четвертий — на середньорослій. Плодоносить періодично. Урожайність дуже висока: 8—9-річні дерева на MM 106 формують по 30—48 кг, 12—14-річні — по 60—130 кг плодів.
Плоди середні та вище середнього розміру (130-180 г), середньої одномірності, сплющено-округлі, зі згладженими гранями та ребрами на верхівці, зеленувато-жовті, із слабким сизим нальотом. Шкірочка середньої товщини та щільності, еластична, гладенька, злегка масляниста. М’якуш жовтувато-білий, середньої щільності, ніжний, соковитий, ароматний, приємного солодкувато-кислого смаку (3,8—4,1 бала).
Знімна стиглість настає наприкінці серпня (Лісостеп) — на початку вересня (Полісся), споживча — у середині вересня. У звичайному сховищі плоди зберігаються 1—1,5, в холодильнику — 2—3 місяці. Транспортабельність середня. Використовують у свіжому вигляді, для виробництва соків, виноматеріалів, пюре, варення, мармеладу, сухофруктів, мочіння та для домашньої переробки.
Доставка:
- Нова Пошта
- Адресна доставка Нової Пошти
- Самовивіз із с. Луб’янка, вул. Гагаріна, 21
- Кур'єром по Києву та обл.
Оплата:
- Карта ПриватБанку
- Готівковий розрахунок при самовивезенні товару
- Накладений платіж